Mekaniska transmissioner

Visbykorvetterna - Den svenska marines stolthet

De räknas som det mest avancerade som den svenska marinen överhuvudtaget har till sitt förfogande. Visbykorvetterna har blivit symbolen för ett svenskt försvar som är rustat för framtidens strider. Under däck återfinns växellådor från Allen Gears som är en Bronco-leverantör. 

Med sitt avlånga och släta skrov som saknar utstickande beståndsdelar gör Visbykorvetten svårupptäckt i havslinjen. Visbykorvetten är särskilt utvecklad för att inte röja sin position för fienden – både med blotta ögat eller via radar. Visbykorvetten är av så kallad stealth-modell. Dess smygteknik gör den svårupptäckt för flera olika typer av spaningsformer, inklusive radar, infraröd teknik (värmestrålning) och hydroakustik (ljud).

BYGGD FÖR ATT GÅ UNDER RADARN

Vapensystem och sensorer är dolda i skrovet. Till och med avgasutsläppet från fartygets vattenjetaggregat sker via dolda utlopp nära vattenlinjen för att ge en minimal värmesignatur. Visbykorvetterna har förmågan att lösa militära uppgifter i luften, på ytan och under ytan. Ytstrid, ubåtsjakt, eskortering, minröjning och luftförsvar tillhör dess operativa huvuduppgifter. Mångsidigheten gör den till ett av världens mest moderna och dynamiska militärfartyg.

Men det slutar inte där. Tre av fem Visbykorvetter har även möjligheten att landa en helikopter på däck.

ALLEN GEARS BIDRAR MED NÖDVÄNDIG KRAFT

Med en vikt på 640 ton och maxfart på 35 knop krävs det sin motorstyrka för att driva Visbykorvetterna utmed vattenytan. Våran produkttillverkare Allen Gears bidrar med vitala komponenter i form av växellådor som är skräddarsydda för att möta Visbykorvetternas unika behov.

VISBYKORVETTERNA – SNABBA FAKTA:

Längd: 73 m

Bredd: 10,4 m

Höjd: 19,3 m

Deplacement: 640 ton

Maxfart: Cirka 35 knop

Dieslar: 2 600 kW

Gasturbiner: 16 000 kW

Framdrivning: Vattenjet

Besättning: 43 man

Beväpning: 57 mm allmålskanon Mk III, sjömålsrobotar RBS 15 Mk II, ubåtsjakttorpeder, förberedd för luftvärnsrobotar.

Vill du veta mer om våra produkter?

Kontakta oss