Bronco Transmission AB

Om oss

Om Bronco Transmission AB

BRONCO Transmission AB, är ett ingenjörs- och agenturföretag som startades 1995 i Uppsala och representerar de främsta företagen inom sina respektive områden. Vi arbetar med mekanisk transmission, såsom bromsar, växellådor, kardanaxlar, kopplingar, lyftverktyg och rälshjul avsedda för skandinavisk industri.
Produktprogramet har utökats med Högtryckspumpar och Motorer/ Generatorer.
De branscher som använder sig av våra produkter och tjänster är bl.a. vals- och stålverk, gruv – och cellulosaindustrin, hamnar, vind-, värme- och kärnkraftverk.

År 2005 startades Broncos dotterföretag Cardan Norden AB, vars inriktning är att sälja och reparera kardanaxlar till svensk industri och större fordon.
I januari 2009 flyttade Bronco och Cardan Norden till nya egna ändamålsenliga lokaler i Knivsta. Fastigheten ligger i närheten av E4:an mellan Uppsala och Arlanda flygplats.
Sedan 2014 ingår Cardan Norden i Bronco Transmission AB som en bifirma.

Mekaniska transmissioner

Våra branscher

Vi arbetar med mekaniska transmissioner, såsom bromsar, växellådor, kardanaxlar, kopplingar, lyftverktyg och rälshjul avsedda för skandinavisk industri. De branscher som använder sig av våra produkter och tjänster är bl.a. vals- och stålverk, gruv – och cellulosaindustrin, hamnar, vind-, värme- och kärnkraftverk.

1995

Funnits sedan

+ 140

Års samlad erfarenhet

+ 5 000

Produkter sålda

+ 99

Aktiva kunder

Hitta rätt produkt

Behöver du hjälp att hitta rätt produkt?

Kontakta oss så hjälper vi dig.

Kontakta oss